Goede informatiebeveiliging is van essentieel belang voor elke organisatie. Niet alleen verwachten uw klanten een goede informatiebeveiliging van de organisatie waar zij gevoelige gegevens mee deelt, ook de overheid stelt hier steeds strengere eisen aan.

Invoering van beveiligingsnormen als ISO 27001NEN 7510 of de AVG vereisen specialistische kennis op het gebied van IT, business en juridische zaken. Doordat deze beveiligingsnormen vrijwel alle aspecten van de bedrijfsvoering raken, is het lastig dit te organiseren en het overzicht te bewaren.

Goede ISMS software kan u hierbij helpen.

Om aantoonbaar aan de omvangrijke normenkaders te voldoen, is het daarnaast essentieel om een overzichtelijke structuur te hebben en zaken centraal te administreren. Denk bijvoorbeeld aan een autorisatiematrix. Een ISMS biedt op een overzichtelijke manier ondersteuning hiervoor.

 

Houd grip met ISMS tooling Base27

Kenmerken van de juiste ISMS tool

Om uw informatiebeveiliging op orde te hebben en te houden, wilt u een duurzame oplossing die op een makkelijke wijze overzicht en inzicht biedt.

Daarnaast moet de ISMS tool betaalbaar zijn en gebaseerd zijn op best practices. Het belangrijkste is natuurlijk dat dit alles moet aansluiten bij de verschillende normenkaders waar u zich voor wilt certificeren.

 • Makkelijk toe te passen binnen de organisatie
 • Eenvoudig in gebruik en samenwerking
 • Aansluiten op normeringen en best practices
 • Betaalbaar en flexibel
Grafiek kosten en baten

Dashboards &
Rapportages

 • Uitgebreide rapportages waardoor u ten alle tijden inzicht heeft in de status van uw informatiebeveiliging;
 • Dashboards om snel en makkelijk inzicht te krijgen met betrekking tot:
  • Inzicht per afdeling of over het geheel;
  • Filters en sortering;
  • Exports naar Microsoft Excel of Word;
  • Analyse in draaitabellen.
NL - Dashboard

Planning

 • In één oogopslag inzicht welke taken voor het onderhouden van de informatiebeveiliging door het jaar heen uitgevoerd dienen te worden en wat de status is;
 • Eenvoudig taken toewijzen en de voortgang bewaken;
 • Het plan is flexibel uit te breiden en kan jaarlijks herhaald worden.

NL - Planning

Processen & KPI’s

 • Processen en gerelateerde informatiesystemen vastleggen;
 • Doelstellingen en KPI’s (Key Performance Indicators) vastleggen en hierop sturen;
 • Compliance ten aanzien van de norm wordt automatisch inzichtelijk gemaakt.

process-kpi-base27

Single Sign-on

 • Base27 is uitstekend te integreren binnen uw organisatie, bijvoorbeeld door het gebruik van Single Sign-on om uw medewerkers in te laten loggen op de applicatie met behulp van het organisatieaccount;
 • REST API om gegevens uit andere bronnen te koppelen. Via deze mogelijkheid kunnen bijvoorbeeld incidenten uit uw ITSM gesynchroniseerd worden.

RESTAPI-Base27-Single-Sign-On

Functionaliteiten van Base27

Base27 is modulair opgezet en de verschillende modules zijn naar behoefte te selecteren. Hierdoor is een perfecte integratie met reeds bestaande oplossingen binnen uw eigen organisatie mogelijk is.

 
Beleidsraamwerk
Risicomanagement
Beheersing van informatiesystemen
Register verwerkingen van persoonsgegevens
Leveranciersmanagement
Ondersteuning interne en externe audits
Uitbreidbaar met organisatie specifieke eigenschappen
Continue verbetering m.b.v. PDCA
Incidentmanagement
Register van bedrijfsmiddelen
Ondersteuning voor verschillende normenkaders
Integratie met andere systemen

Base27: de ISMS oplossing

Zoals hierboven aangegeven biedt ISMS software ondersteuning op het gebied van informatiebeveiliging. Kiest u voor Base27 als uw ISMS, dan profiteert u van een beleidsraamwerk, normenkaders en bijbehorende verbeterprocessen. Daarnaast biedt Base27 operationele ondersteuning om binnen uw organisatie de informatiebeveiliging op orde te krijgen. Base27 bewaakt en registreert al uw processen rondom informatiebeveiliging.

Het gemak van Base27

Door het gemak van Base27 kunt u uw energie stoppen in de echte problemen van uw organisatie. Base27 levert direct toegevoegde waarde en een daadwerkelijke oplossing. Base27 ondersteunt onder andere de beleidsvorming, communicatie, risicoanalyse en beheersing en registraties van bedrijfsmiddelen.

Met behulp van Base27 bent u in staat om snel de informatiebeveiliging conform de ISO 27001 of NEN 7510 norm op te zetten. Inclusief ondersteuning voor privacybescherming conform de AVG en ISO 27701.

Tot slot kan Base27 verder gecombineerd worden met andere normenkaders zoals ISO 9001, ISO 14001 en biedt zelfs ondersteuning voor een ISAE 3402 rapportage.

Benieuwd of Base27 bij uw organisatie past?