Maatwerk voor informatiebeveiliging in het hoger onderwijs

Kwalitatieve ISMS-software biedt hoger onderwijsinstellingen de mogelijkheid om hun informatiebeveiliging op peil te houden. Een goede informatiebeveiliging is van cruciaal belang voor de lange termijn van elke organisatie. Bovendien wordt informatiebeveiliging steeds vaker gezien als een standaard vereiste van klanten of gebruikers.

Met deze kennis in gedachten, streeft Axxemble ernaar hoger onderwijsinstellingen op een concrete en praktische manier te ondersteunen bij professionele informatiebeveiliging en privacybescherming. Daarom hebben we Base27 ontwikkeld, een ISMS-tool waarmee organisaties eenvoudig en gestructureerd hun informatiebeveiliging kunnen opzetten. Wij zijn ervan overtuigd dat goede informatiebeveiliging niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Met Base27 bewijzen wij dat het mogelijk is.

Pas Base27 volledig aan op uw onderwijsorganisatie

Base27 is modulair opgezet en de verschillende modules zijn naar behoefte te selecteren. Hierdoor ontstaat een perfecte integratie met reeds bestaande oplossingen binnen uw eigen organisatie.

Ook het beleidsraamwerk, zoals dit binnen de online omgeving wordt aangeboden, is volledig op uw onderwijsinstelling aan te passen. Middels het abonnement op deze ISMS software worden ook updates automatisch beschikbaar.

De updates gelden niet alleen voor de software zelf, maar ook voor de inhoud. Hierdoor blijft ook uw beleid volledig in overeenstemming met de normering omtrent informatiebeveiliging. Alle gemaakte wijzigingen worden vanzelfsprekend bijgehouden en opvolgende versies van de informatie kunnen worden vastgelegd en goedgekeurd.

mockup-axxemble2-3-1

Alle middelen voor continue bewaking en verbetering van uw informatiebeveiliging

Met behulp van Base27 biedt Axxemble een oplossing om informatiebeveiliging snel en effectief te realiseren. Door gebruik te maken van best practices op het gebied van cyber security, toegespitst op het hoger onderwijs, heeft u alle middelen tot uw beschikking om medewerkers te informeren, processen veilig te maken, risicoanalyses snel en gemakkelijk uit te voeren en de beveiliging continu te bewaken en te verbeteren.

Omdat veel onderwijsinstellingen een herkenbare organisatiestructuur hebben, zijn voor veel voorkomende processen al beschrijvingen opgesteld inclusief maatregelen en aandachtspunten voor veilig werken. Implementatie gaat daardoor snel en de focus ligt vooral bij de eigen specifieke punten. Waarom het wiel opnieuw uitvinden?

Naast ondersteuning voor de kernprocessen rondom informatiebeveiliging biedt Base27 u ook de middelen tot leveranciersmanagement, competentieontwikkeling van het personeel, bedrijfsmiddelen registraties, uitvoering van interne audits, rapportages et cetera.